Witam wszystkich jestem Piotr. Mieszkam w Katowicach. Mam lat 33. Pocztówki zbieram od dzieciństwa. Natomiast na Postcrossing jest od kilku lat z przerwami dlatego nie mam zbyt wiele kartek z tego źródła. Zbieram dosłownie wszystkie kartki, a później sobie zostawiam te które mi odpowiadają, a resztę wymieniam na inne. Bardzo lubię czasy PRL i wszystko co z nimi związane. Ostatnio byłem w muzeum Solidarności w Gdańsku- piękna sprawa, gorąco polecam. Kartki z tego okresu szczególnie mnie interesują.
Cześć, nazywam się Krzysztof i mam 28 lat. Jestem górnikiem z Rudy Śl. aktualnie zamieszkałym w Mikołowie. Zbieram klasyczne, turystyczne widokówki single/multiviev z nazwami miejscowości z przodu oraz stadiony. Poza postcrossingiem jestem zagorzałym fanem jednego z klubów piłkarskich na śląsku. W podpisie powinien się wyświetlić link do mojego albumu na wymianę. Jeśli ktoś znajdzie coś dla siebie to proszę śmiało pisać
W tych szalonych czasach możecie słać na adres domowy Uwielbiam karnety! Jest na nich tyyyyle miejsca na Twoją wiadomość akceptuję też większe ilości kartek w kopercie. Nie lubię easyprint otrzymane - każda kartka trafia tylko do jednego albumu, więc jeśli masz np. jesienną Warszawę, sprawdź zarówno album jesienny, jak i warszawski. Dziękuję. fav PCfav zonerama SWAP
Trafiłam tu przez moją siostrę - annania Zapytała mnie któregoś dnia, czy nie chciałabym konta na postcrossing i powiedziałam, że bardzo chcę i chcę wysyłać pocztówki! Potem powiedziała, żebym założyła konto na polskim forum i tak właśnie tutaj jestem.
A jeśli mam coś opowiedzieć o sobie to... Mam 16 lat i mam na imię Asia. Jestem z okolic Wrocławia. Moja nazwa to clover, dlatego że jedną z moich ulubionych bajkowych postaci jest właśnie Clover z Odlotowych Agentek. Kocham oglądać bajki, ale moją ulubioną jest Lilo i Stich! Bardzo interesuję się kulturami azjatyckimi. Jestem wielkim fanem k-popu i anime. Kotki to moje ulubione zwierzątka. Poza tym lubię poczytać książki i sama też coś twórczego napisać! Mam dużo pasji jak np. taniec, czy od niedawna właśnie postcrossing, ale jestem jednocześnie strasznym leniem (lecz pocztówkowania nie mam zamiaru "olewać" c;). Przygodę z Postcrossingiem zaczęłam bardzo niedawno, dlatego nic szczególnego o tym nie mogę powiedzieć. ^^ Jaram się też produkcjami Marvelowskimi!
Na forum dotarłem przez wyszukiwarkę google. Ktoś kiedyś na FB wspomniał o tym zbiorowisku pozytywnych ludzi :D. Obecnie robię magisterkę z historii. Mieszkam w Łodzi. Od niedawna zacząłem bawić się w fotografię. Moją pasją jest poznawanie nowych miejsc i ludzi. Hobby to historia, żeglowanie, jazda na nartach zimowych, podróże.
Wymianą pocztówek i listów zajmuje się od lekko ponad roku. Miłe zajęcie na oderwanie się od zwykłego biegu wydarzeń z dnia co dziennego. Mam nadzieje na zawarcie kliku znajomości, poznanie użytkowników i miłe spędzanie czasu.