POSTCROSSING.com.pl

Pierwsze forum polskich postcrosserów

Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane

• Strona główna forum ‹ Postcrossing ‹ DLA NOWYCH UŻYTKOWNIKÓW
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj
  • FAQ
  • Zarejestruj
  • Zaloguj

Poznajmy się, czyli co poza postcrossingiem?

przywitaj się z nami!
Odpowiedz

Poznajmy się, czyli co poza postcrossingiem?

Postprzez Graza82 » 2009-12-08, 09:53

ok, w większości łączy nas tylko postcrossing i to forum. a co robicie poza wysyłaniem pocztówek? większość z Was, (wszyscy) wydajecie się być ciekawymi ludźmi, którzy pewnie mają coś więcej do powiedzenia, niż "tylko" o postcrossingu i pocztówkach?
jeśli ktoś ma ochotę, zapraszam, do podzielenia się o tym co robicie w życiu, co chcielibyście robić, Wasze marzenia, zajęcia codzienne... coś, co pozwoli bardziej poznać Waszą osobę. :)

jeśli chodzi o mnie, to uwielbiam rysować. czy udanie, to nie mnie oceniać, jednak czasami bardzo intensywnie szkicuję różne rzeczy.... ;-) i w ogóle lubię coś tworzyć (plastycznie), mimo, że nie mam wykształcenia plastycznego, bo studiowałam turystykę :-) i jestem także między innymi pilotem wycieczek. kiedyś nawet pilotowałam - teraz nie pozwalają mi powody osobiste (chwilowe, mam nadzieję). :)
czasami też wybieram się z aparatem, sobie popstrykać...
i czytam książki. założyłam nawet książkowy blog.
a bloguję tak w ogóle, od 7 lat (gdzieś już wspominałam tu) ;-) ale mój pierwszy blog, obecnie nie jest ogólnodostępny i raczej nie przewiduje się takiej opcji...
a poza tym, kiedyś studiowałam też informatykę, ale stwierdziłam, że szkoda czasu.
;-)
obecnie nie pracuję. walczę z... chorobą. :( ale o tym tu (mam nadzieję) nie będę pisać.

a Wy?
może okaże się, że mamy jakieś inne wspólne pasje, czy zajęcia, niż "tylko" postcrossing? ;-)

[edit: zróbmy z tego wątku miejsce, gdzie początkujący forumowicz, będzie mógł dać się poznać bliżej, pisząc o osobie kilka słów i nie tylko...] :-)
Agnieszka
Ostatnio edytowano 2009-12-10, 12:49 przez Graza82, łącznie edytowano 1 raz
Graza82
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez Futbolowa » 2009-12-08, 11:13

Też zawsze lubiłam blogować. Wystartowałam sześć lat temu i jeden z moich starych blogów nawet czasem podczytuję, w ramach przestrogi.

Ale poza tym, to pasje mam zupełnie różne, np.
√ sport - przez parę lat zajmowałam się dziennikarstwem sportowym i z tym wiążę przyszłość. Ponad wszystko kocham żużel - do minionego roku, od urodzenia nie przepuściłam ani jednego żużla, który odbywał się w moim mieście - nieważne, czy był to mecz, sparing, czy byle trening. Żużel mnie totalnie wchłonął. Ale pisałam i pisuję wyłącznie o piłce nożnej - mojej drugiej manii. Mogłabym od rana do nocy gapić się w telewizor i angielską piłkę oglądać (nieważne, czy to gra mój Manchester, czy ktokolwiek inny - uwielbiam wszystkie zespoły). Czasem mamy szaleństwo z ojcem i jak w mieście nie ma żadnego meczu (a mamy tu parę trzecioligowców), jeździmy gdzieś po okolicznych wioskach, byle coś obejrzeć :) Oprócz futbolu i żużla, uwielbiam też wyścigi motocyklowe, wyścigi nascar i formułę 1. Tylko z tą ostatnią to jest tak, że odkąd pojawiła się kubicomania, przestał mnie ten sport tak [i]kręcić. Niespecjalnie lubię takie modne rzeczy ;)
√ literatura - nauczyłam się płynnie czytać, kiedy miałam trzy lata. Od tamtego czasu pochłaniam książki tomami. Kiedy jeszcze pracowałam, potrafiłam całą wypłatę wydać na książki. Przystopowałam dopiero po poznaniu postcrossingu i teraz wydaję na pocztówki :D
√ pisanie - wiele lat dziennikarstwa sportowego i obywatelskiego za mną, ale - jak sądzę - i przede mną, bo w niczym innym się nie widzę. Kocham pisać - odkąd pamiętam, zgarniałam nagrody za wszelakie konkursy literackie. Niedługo być może pojawi się też pierwsza publikacja, ale ciii :)
√ muzyka - nie tworzę muzyki, nie gram, nie śpiewam (tzn. coś tam sobie pieję, ale to to profanacja śpiewu ;)), ale zaliczam ją do moich pasji. Nie mogę żyć w ciszy, słucham czegoś bez przerwy. Od półtora roku jestem świrem i śpię ze stoperami w uszach, ale przedtem, słuchałam muzyki nawet nocą, bo inaczej zasnąć nie dawało rady :)
√ iberystyka - fascynuję się kulturą hiszpańską, hiszpańską muzyką, kuchnią, piłką nożną i wszystkim w ogóle. Podjęłam przed rokiem samodzielną naukę hiszpańskiego i - mimo przerwy, spowodowanej nawałem pracy - wróciłam do tego i mam nadzieję, że za parę lat wrócę do Katalonii i będę się dogadywać ze wszystkimi.
√ sztuka użytkowa - projektuję i tworzę biżuterię, wazony, ramki na zdjęcia, ubrania, dodatki i bawię się trochę w decoupage. Uwielbiam tworzyć, mam coś z artystycznej duszy w sobie. Przez długi czas zastanawiałam się nad pójściem w tym kierunku, ale wszelkie studia plastyczne wymagają rysunku, a ja kompletnie nie mam ręki do tego :(
√ gotowanie - uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni, tworzyć swoje przepisy - marzy mi się być zdolną kurą domową :D
√ sztuka - nie znam się na tym aż tak dobrze, jak na sporcie, ale uwielbiam malarstwo i godzinami mogłabym podziwiać mojego ukochanego Dalego :)

Chyba tyle starczy, choć to tak naprawdę nie wszystko ;)
k r e a t y w a
Futbolowa
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Podziękował : 24 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
  • Strona WWW

Postprzez Graza82 » 2009-12-08, 11:22

co do muzyki: Renia Przemyk i Marysia Peszek (wiem, wiem, nie wszyscy ją lubią) ;-)
co do sportu: jestem maniaczką... rowerowania się
;)
literatura: Christie!! i literatura faktu (gł. XX wiek, obozowa) no i Orwell :)

Japonia, kultura gejsz... mmm... :)
stąd wszystki pocztówki z gejszami, maiko i wszystkie japońskie mile widziane ;)

gotowanie? - klasyczny przykład antytalentu kulinarnego. wolę już posprzątać ;) no cóż... :roll:

sztuka? czasami tworzę obraz na kanwie. osotanio skończyłam... gejszę :P

a tak w ogóle, to miło mi Cię poznać Futbolowa, blogowo i forumowo :)
Graza82
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postprzez Futbolowa » 2009-12-08, 11:38

Mnie również, mnie również :)

Ja sprzątać nie znoszę :D Zajmuje się tym mój Narzeczony, który cały dom co sobotę sprząta. Ja się tym trudzę tylko przed świętami, w innym czasie lubię mój artystyczny nieład :) Jak już zamieszkamy razem, może polubię wspólne sprzątanie :)
Za to maniakalnie wręcz, prasuję! Uwielbiam całe hołdy ubrań, które mogę pomęczyć moim żelazkiem. Czasem znajomi się śmieją, że przychodzą, a ja ciągle tylko prasuję :D

Kiedyś też dużo jeździłam na rowerze, ale od dwóch lat już nie jeździłam. Kto wie, być może na wiosnę Marcin mój znów mnie namówi :)
k r e a t y w a
Futbolowa
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Podziękował : 24 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
  • Strona WWW

Postprzez AnnaTrouble » 2009-12-08, 15:06

Ja bloguje, uporczywie i prawie o wszystkim. Ostatnio glownie o Japonii jednak.
Oprocz tego tlumacze, ucze angola i czasami wiedzy o spoleczenstwie (ale z wyksztalcenia jestem fizyczka).
Kocham robic zdjecia, szczegolnie moim kotom (mam dwa).
Nie lubie robic niczego w domu - od tego mam meza, on sprzata i gotuje.
Co jeszcze? Chce sie w koncu nauczyc francuskiego i odwiedzic Gujane Francuska.
Uwielbiam podroze, do gdziekolwiek!
Wymiany, swapy i takie tam mnie nie interesuja. Sorry!
AnnaTrouble
z pocztą za pan brat

Otrzymał podziękowań: 31 razy
  • Strona WWW

Postprzez Orlica » 2009-12-08, 19:08

Ja mam dość nietypowe pasje, jeśli oczywiście nie liczyć podróży ;)

Przede wszystkim - terrarystyka. Aktualnie moja trzódka ogranicza się do dwóch ptaszników i jednego węża, ale były czasy, kiedy w moim pokoju mieszkało kilkadziesiąt tego typu stworzonek ;) Dla ciekawych: www.trzodkaorlicy.fbl.pl ;)

Drugą pasją jest fantastyka. Przez lata organizowałam z grupką znajomych konwenty (Toruńskie Dni Fantastyki), na które zjeżdżali ludzie z całej Polski. Poznałam w ten sposób spore grono pisarzy tego typu literatury, twórców gier itd. W tym roku niestety ja z grona organizatorów odpadłam, ze względu na maturkę ^^ Niemniej, w ten weekend właśnie odbywa się tegoroczna edycja. Dla ciekawych: www.tdf.irpg.pl

Na razie ograniczę się do tego, dwie największe pasje wymienione, może i mało kobiece (zarówno w gronie terrarystów, jak i wśród fanatyków fantastyki byłam zwykle zdecydowaną mniejszością, co ma swoje plusy :mrgreen: ), jednak w pełni mnie określające ;)
[center] www.postcrossing-orlica.blogspot.com ;-)[/center]
Orlica
zbiera na znaczki

• Strona WWW

Postprzez Bruno Cybulski » 2009-12-08, 22:55

Dość ciekawie czytać o waszych zainteresowaniach i hobby.

Rzucę coś o sobie.
Jeśli chodzi o muzykę - podobnie jak Graza82, też lubię i to naprawdę mocno Renatę Przemyk. Ostatnio nawet byłem na koncercie, zdobyłem podpis na płycie i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy.
Oprócz tego lubię polską muzykę. Ciężko sobie teraz przypomnieć wszystkie ulubione zespoły. Na pewno Republika i Grzegorz Ciechowski, Maanam, Lao Che i inne w ten typ.
Uwielbiam Jacka Kaczmarskiego. Mogę go słuchać godzinami kiedy mam ku temu nastrój. Z zagranicznych lubię Iron Maiden, Talk Talk, Clan of Xymox... Nie będę wypisywać wszystkiego.

Co do sportu - mało oglądam go w telewizji. Zaś kondycje fizyczną zawsze staram się jakąś mieć. Trenowałem jakiś czas tajski boks -> do pierwszej poważniejszej kontuzji.
Potem jakiś czas leczyłem się chodząc na basen. Jednak od pół roku znów trenuje boks (już nie tajski lecz klasyczny). Czasami też odwiedzam basen i pójdę pobiegać. Muszę, bo ciężko mi utrzymać wagę :lol:

Ogólnie interesuje jeszcze polityką - chociaż ostatnio jestem coraz bardziej poirytowany. Prowadziłem nawet dość długo bloga o polityce - jednak przestałem to robić.

Oprócz tego w sezonie trochę żegluje. Zrobiłem rok temu patent i tak się składa, że mam na czym popływać.

Uczyć się nie lubię - denerwuje mnie obecny system szkolny. Muszę jednak zacząć się coś przykładać, bo podobnie jak Marianos, mam w tym roku maturę.

No i lubię też filmy i dość często odwiedzam kino.
Tyle o sobie - czekam na następnych :->
Agencja Reklamy Praeco.pl - grafiki, wydruki, strony www, reklama w radiu i internecie.
Bruno Cybulski
Założyciel
Założyciel

Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy

Postprzez Cleo » 2009-12-08, 23:21

To teraz ja cos dorzuce od siebie za przyzwoleniem Szanownego Grona :oops:

- Anioły - zbieram figurki aniołków, nosze talizman anielski od lat, troszke wgłebiłam sie w metafizyke i hierarchie anielskie itd...

- Magnesy - przywoze je sobie w ramch pamietek z kazdego miejsca gdzie byłam.

- Muzyka - bez niej nie przezyłabym ani jednego dnia, definitywnie jest dla mnie niczym tlen. Co ciekawe nie mam swych ulubionych kryteriów muzycznych - potrafie słuchac rocka a nastepnie przełaczyc sie na techno, wzruszam sie przy piosenkach M.Grechuty by kolejno bawic sie przy kawałkach komercyjnych. Po prosty mix max - ale ma to swoje plusy, nie mam problemu z aklimatyzacja w roznych subkulturach muzycznych.

- Polityka - jeszcze w PL, byłam czynnie zaangazowana w działolnosc polityczną, nawet byłam przewodniczacą powiatu młodziezówki , strasznie mi tu tego brakuje!

- Historia - to zmaiłowanie bezapelacyjnie odziedziczyłam po Ojcu ( zreszta jak powyzsze tez). Mam wielki szacunek dla "ludzi wojny".
Rowniez wgłebienie sie w historie zycia Cleopatry Wielkiej :-P

- Stomatologia - o tak! Kochałam ten zawód, dawał mi satysfakcje, uszlachetniał dusze. Zyłam ta praca, tej równiez bardzo mi teraz brakuje, ale zamiłowanie pozostało wciaz wielkie.

- Podróze - sa takie chwile, kiedy mowisz,ze dla nich warto zyc. Takie chwile zawsze spedzam na wakacjach - pelnia szczescia, odmiennej kultury, spokoj duszy, gromadzenie wiedzy ... normalnie cud, miód i orzeszki :mrgreen:

[ [i]Dodano: 2009-12-09, 00:45 ]
Agus a z czym walczysz? Mnie choroba dawno pokonała - jest nieuleczalna, medycyna jest bezsilna, ale juz sie nauczyłam z nia zyc, poza tym medycyna chińska wróciła mnie do zywych :)

Taki off top - mogłam ? :roll: :oops:
Człowiek boi sie czasu - Czas boi sie piramid

Mój Blog - Memories That Remain - serdecznie zapraszam

zapraszam do mojej strony blogowej na facebooku
Cleo
Administrator
Administrator

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
  • Strona WWW

Postprzez kasss » 2009-12-19, 18:31

Nie lubię o sobie pisać :roll:

maturzystka :-/ do nauki jednak się nie palę. Po za tym interesuje mnie sport, swego czasu trenowałam pływactwo. Można powiedzieć, że przejawiam lekki pociąg do polityki. Ekolożka. Wolontariuszka [niestety w tej chwili nieaktywna]. Lubie robić "coś" z niczego.
Przyszłość wiążę z dziennikarstwem.
;-)
kasss
Pocztówkocyty we krwi

Postprzez hanjah » 2009-12-19, 21:38

To i na mnie czas:)

Z wykształcenia jestem filologiem, skończyłam fil. polską. Z zamiłowania - mol książkowy (Agnieszko-mamy coś ze sobą wspólnego: uwielbiam kryminały Christie!), choć teraz niestety czytam mniej:(

Od półtora roku mieszkam z mężem w Edyburgu. Także kartki ode mnie to tylko GB, a znaczki głównie z królową ;-)
A za pół roku zostanę mamą :-D
MOJE POCZTÓWKOWE SZALEŃSTWO
hanjah
zbiera na znaczki

• Strona WWW

Postprzez buka » 2009-12-19, 22:03

Haniu, nie wiedziałam, gratuluję i zazdroszczę! Też bym chciała dzidzi, ale za młoda póki co jestem ;P
buka
córka listonosza

• Strona WWW

Postprzez Graza82 » 2009-12-20, 07:51

hanjah napisał(a):Agnieszko-mamy coś ze sobą wspólnego: uwielbiam kryminały Christie!

tak, tak. Agatka górą ;-)
hanjah napisał(a):A za pół roku zostanę mamą :-D

wszystkiego dobrego i uważaj na siebie. :-)
Graza82
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postprzez Charmain » 2009-12-20, 13:08

W takim razie pora i na mnie :)

Szczęśliwa mieszkanka samego serca Krakowa. Studentka europeistyki, ale mam nadzieję, że od przyszłego roku także i italianistyki.
Zainteresowania: sport- zarówno w formie czynnej czy też biernej. Mama zawsze się śmiała, że powinnam być chłopcem bo z tatą zawsze oglądamy każdy mecz, zawody, olimpiady wszelakie i jako jedyna znam zasady curlingu co mogłabym wykorzystać i związać się z tym zawodowo, ale mnie ciągnie do czegoś innego.
Polityka- do tego zdecydowanie mi bliżej i chciałabym z tym tematem mieć styczność w przyszłości.

Muzyka, książki, film- to zawsze gwarancja udanie spędzonego czasu. O muzyce już pisałam w innym wątki, literatura- także jestem fanką Christie ; ) oraz kino- kocham czeskie produkcje, do tego kino francuskie i skandynawskie.

Podróże- chyba jak większość osób, bardzo lubię. Niestety do tej pory nie miałam okazji zbyt dużo podróżować, ale pora to zmienić- Portugalio przybywam w następne wakacje ; )

Fotografia, kolejna rzecz na którą mogę poświęcić wieleeee czasu w zastępstwie nauki np bo niecodziennie wkońcu jest tak idealna pogoda na "sesje" ;) A książki nie uciekną ; )
Charmain
zbiera na znaczki

• Strona WWW

Postprzez Graza82 » 2009-12-20, 13:13

Charmain napisał(a):oglądamy każdy mecz

ech... wszystko zrozumiem. ale oglądanie meczu dobrowolnie... ;-) no chyba, że wtulona drzemałabym w ramionach mężczyzny marzeń. wtedy może sobie oglądać, byle zbytnio nie kibicował, bo się nie wyśpię... ;-) 8-) :mrgreen:
Graza82
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postprzez Charmain » 2009-12-20, 13:27

Nie ma nic lepszego niż Liga Mistrzów po ciężkim dniu ; )
Charmain
zbiera na znaczki

• Strona WWW

Następna strona

Odpowiedz
Strona główna forum

Powrót do DLA NOWYCH UŻYTKOWNIKÓW