| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj | Album | Download |

Poprzedni temat «» Następny temat
Znaczki
Autor Wiadomość
pasazerka 
Pocztówkocyty we krwi
a świat na wyciągnięcie ręki

MOJE ULUBIONE KARTKI: zamki, góry, zabytki, cityview, pociągi!
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2010-06-21, 21:00   

odkąd u mnie pani w okienku na poczcie w mojej rodzinnej miejscowości zaczęła się ze mną kłócić, że nie ma Ameryki Środkowej zaczęlam po prostu prosić o znaczki o określonej wartości. panie co najwyżej szokuje ilość kupowanych za jednym zamachem takich znaczków, na przykład 15 za 3 złote, dlatego duże zakupy wolę robić na poczcie na Długiej, tam się nigdy niczemu nie dziwią po tylu turystach ;-)

JogiFan 
zbiera na znaczki

MOJE ULUBIONE KARTKI: City views, Buddha, map cards etc
Wysłany: 2010-06-21, 21:03   

pasazerka napisał/a:
odkąd u mnie pani w okienku na poczcie w mojej rodzinnej miejscowości zaczęła się ze mną kłócić, że nie ma Ameryki Środkowej zaczęlam po prostu prosić o znaczki o określonej wartości. panie co najwyżej szokuje ilość kupowanych za jednym zamachem takich znaczków, na przykład 15 za 3 złote, dlatego duże zakupy wolę robić na poczcie na Długiej, tam się nigdy niczemu nie dziwią po tylu turystach ;-)

Dokładnie, ja tak samo robię jeśli chodzi o znaczki. Mówię odrazu tyle i tyle sztuk po tyle i tyle zł :-> .

Monasi4 
zbiera na znaczki
Pocztówek miłośniczka :)

MOJE ULUBIONE KARTKI: Street view! Domy! mosty, czarno-białe zdjęcia kobiet, pojedyncze widoki, nocne widoki miast, weneckie maski,
Wysłany: 2010-06-21, 21:14   

Byłam kupować ostatnio moje pierwsze znaczki na poczcie.
Pani w okienku była miła, zapytała tylko jaki to kraj "Netherlands" cóż, potem zapytała co to są "The United States of America" wtedy serio się zdziwiłam, bo to młoda dziewczyna była. Zaskakujące, ale trudno, pozna wiele angielskich wersji nazw krajów dzięki mnie. xD

Zazwyczaj dostajecie zwykłe znaczki z dworkami (nudne!), czy zdarzają się inne?

AnnoD-A
wie, gdzie jest poczta

MOJE ULUBIONE KARTKI: retro, b&w, nightviews, stare, reprodukcje, z książkami
Wysłany: 2010-06-21, 21:18   

Monasi4 napisał/a:
Byłam kupować ostatnio moje pierwsze znaczki na poczcie.
Pani w okienku była miła, zapytała tylko jaki to kraj "Netherlands" cóż, potem zapytała co to są "The United States of America" wtedy serio się zdziwiłam, bo to młoda dziewczyna była. Zaskakujące, ale trudno, pozna wiele angielskich wersji nazw krajów dzięki mnie. xD

U mnie tez tak było z Netherlands (tzn. kazała mi napisać po polsku), od tego czasu zawsze piszę nazwę kraju po polsku. Jeszcze kiedys spytała czy do USA [czyt. tak, jak jest napisane] priorytetem (zamiast [uEsa]).

greyboy 
Pocztówkocyty we krwi
cogito ergo sum :)

MOJE ULUBIONE KARTKI: widoczki, zabytki, cityview
Zaproszone osoby: 16
Wysłany: 2010-06-21, 21:43   

Ze znaczków to ostatnio kupiłem całostkę z kotami (6 sztuk) i znaczek z Chopinem; nie pamiętam niestety nominałów; łącznie było coś koło 16 zł

pasazerka 
Pocztówkocyty we krwi
a świat na wyciągnięcie ręki

MOJE ULUBIONE KARTKI: zamki, góry, zabytki, cityview, pociągi!
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2010-06-21, 22:33   

Monasi4 napisał/a:
potem zapytała co to są "The United States of America" wtedy serio się zdziwiłam, bo to młoda dziewczyna była.

nie wierzę, tacy ludzie nie mogą istnieć :shock:

Cytat:

zdarzają, ale rzadko, trzeba mieć szczęście, żeby na nie trafić. tutaj można zobaczyć jakie są nowe dostępne znaczki. ja ostatnio złapałam ten o nazwie Europa z obrazem Macieja Jędrysika ;-)

Monasi4 
zbiera na znaczki
Pocztówek miłośniczka :)

MOJE ULUBIONE KARTKI: Street view! Domy! mosty, czarno-białe zdjęcia kobiet, pojedyncze widoki, nocne widoki miast, weneckie maski,
Wysłany: 2010-06-21, 22:41   

pasazerka napisał/a:

nie wierzę, tacy ludzie nie mogą istnieć :shock:

A jednak takie pytanie padło. Nie mogę się doczekać aż wylosuje jakiś egzotyczny kraj, ciekawe co wtedy kobietka powie ;) Może będę pisać i polską i angielską wersje, co by się nie musiała kompromitować.

pasazerka napisał/a:

zdarzają, ale rzadko, trzeba mieć szczęście, żeby na nie trafić. tutaj można zobaczyć jakie są nowe dostępne znaczki. ja ostatnio złapałam ten o nazwie Europa z obrazem Macieja Jędrysika ;-)

Chciałabym się załapać na Historię Polskiej Fotografii, w sumie strasznie mi się znudziły dworki, także następnym razem zapytam czy są inne. Choć nie sądzę, żeby u mnie były.

PharmacySeal 
ma zapas kartek

Wysłany: 2010-06-21, 23:17   

greyboy napisał/a:
Ze znaczków to ostatnio kupiłem całostkę z kotami (6 sztuk) i znaczek z Chopinem; nie pamiętam niestety nominałów; łącznie było coś koło 16 zł

posługuję się nimi już od jakiś dwóch miesięcy:)

Jak tylko wyczaję na stronie Poczty Polskiej jakąś nowinkę idę do moich "ulubionych" pań na główną w moim mieście i proszę o dany znaczek. Najczęściej pani od razu kiwa głową, że u nas nie ma okienka filatelistycznego i takich nie posiada, po czym na moją prośbę idzie na zaplecze i zawsze przynosi:)

likevel 
wie, gdzie jest poczta

Wysłany: 2010-06-21, 23:47   

A ja jeszcze mam wielkanocne baranki i jajka :-( A poza tym same dworki oczywiście. Chociaż ostatnio dostałam ładne zielone dworki za 1zł, zawsze to jakaś odmiana po tych najpopularniejszych.

Petitek79 
Pocztówkocyty we krwi

MOJE ULUBIONE KARTKI: Metro, komunikacja miejska, nowoczesne pociągi
Wysłany: 2010-06-22, 08:22   

Ja to już tradycyjnie zawsze mówię: Proszę 10 priorytetów do Niemiec i dokupuję znaczki cząstkowe za 50gr i 20gr na wypadek Azji i Ameryki.

A pani później się pyta: Czy pocztówki dziś też wybieramy? Mam wrażenie, że wie w co się bawię :-)

WildWind 
zbiera na znaczki

MOJE ULUBIONE KARTKI: dużo by wymieniać:)
Wysłany: 2010-06-22, 12:31   

Być może , a kto wie może sama się w to również bawi :mrgreen:

JogiFan 
zbiera na znaczki

Wysłany: 2010-06-22, 21:19   

Monasi4 napisał/a:

Ja także najczęściej dostaję dworki :-/ , chociaż ostatnio na poczcie pani sprzedała mi dwa znaczki (tylko tyle miała :-( ) po 3 zł z mostami.

Petitek79 
Pocztówkocyty we krwi

MOJE ULUBIONE KARTKI: Metro, komunikacja miejska, nowoczesne pociągi
Wysłany: 2010-06-23, 07:22   

Właśnie, chyba już czas aby Poczta te dworki oddała do lamusa. Ja wolałbym naklejać znaczki bliższe naturze, np. jak wisieńki za 1,95

likevel 
wie, gdzie jest poczta

Wysłany: 2010-06-23, 11:47   

A więc może baranki wielkanocne za 1,55, też bliskie naturze ;-)

JogiFan 
zbiera na znaczki

Wysłany: 2010-06-24, 22:32   

Petitek79 napisał/a:
Właśnie, chyba już czas aby Poczta te dworki oddała do lamusa. Ja wolałbym naklejać znaczki bliższe naturze, np. jak wisieńki za 1,95

Racja z tymi dworkami :!: . Co do znaczków z wiśnią to jestem za, bardzo mi się podobają :mrgreen:

Odpowiedz do tematu