odkąd u mnie pani w okienku na poczcie w mojej rodzinnej miejscowości zaczęła się ze mną kłócić, że nie ma Ameryki Środkowej zaczęlam po prostu prosić o znaczki o określonej wartości. panie co najwyżej szokuje ilość kupowanych za jednym zamachem takich znaczków, na przykład 15 za 3 złote, dlatego duże zakupy wolę robić na poczcie na Długiej, tam się nigdy niczemu nie dziwią po tylu turystach
MOJE ULUBIONE KARTKI: City views, Buddha, map cards etc
Wysłany: 2010-06-21, 21:03
pasazerka napisał/a:
odkąd u mnie pani w okienku na poczcie w mojej rodzinnej miejscowości zaczęła się ze mną kłócić, że nie ma Ameryki Środkowej zaczęlam po prostu prosić o znaczki o określonej wartości. panie co najwyżej szokuje ilość kupowanych za jednym zamachem takich znaczków, na przykład 15 za 3 złote, dlatego duże zakupy wolę robić na poczcie na Długiej, tam się nigdy niczemu nie dziwią po tylu turystach
Dokładnie, ja tak samo robię jeśli chodzi o znaczki. Mówię odrazu tyle i tyle sztuk po tyle i tyle zł .
Monasi4 zbiera na znaczki Pocztówek miłośniczka :)
MOJE ULUBIONE KARTKI: Street view! Domy! mosty, czarno-białe zdjęcia kobiet, pojedyncze widoki, nocne widoki miast, weneckie maski,
Wiek: 16 Dołączyła: 24 Maj 2010 Posty: 98 Skąd: Wieś pod Warszawą
Wysłany: 2010-06-21, 21:14
Byłam kupować ostatnio moje pierwsze znaczki na poczcie.
Pani w okienku była miła, zapytała tylko jaki to kraj "Netherlands" cóż, potem zapytała co to są "The United States of America" wtedy serio się zdziwiłam, bo to młoda dziewczyna była. Zaskakujące, ale trudno, pozna wiele angielskich wersji nazw krajów dzięki mnie. xD
Zazwyczaj dostajecie zwykłe znaczki z dworkami (nudne!), czy zdarzają się inne?
Byłam kupować ostatnio moje pierwsze znaczki na poczcie.
Pani w okienku była miła, zapytała tylko jaki to kraj "Netherlands" cóż, potem zapytała co to są "The United States of America" wtedy serio się zdziwiłam, bo to młoda dziewczyna była. Zaskakujące, ale trudno, pozna wiele angielskich wersji nazw krajów dzięki mnie. xD
U mnie tez tak było z Netherlands (tzn. kazała mi napisać po polsku), od tego czasu zawsze piszę nazwę kraju po polsku. Jeszcze kiedys spytała czy do USA [czyt. tak, jak jest napisane] priorytetem (zamiast [uEsa]).
potem zapytała co to są "The United States of America" wtedy serio się zdziwiłam, bo to młoda dziewczyna była.
nie wierzę, tacy ludzie nie mogą istnieć
Cytat:
Zazwyczaj dostajecie zwykłe znaczki z dworkami (nudne!), czy zdarzają się inne?
zdarzają, ale rzadko, trzeba mieć szczęście, żeby na nie trafić. tutaj można zobaczyć jakie są nowe dostępne znaczki. ja ostatnio złapałam ten o nazwie Europa z obrazem Macieja Jędrysika
Wysłany: 2010-06-21, 22:41
pasazerka napisał/a:
nie wierzę, tacy ludzie nie mogą istnieć
A jednak takie pytanie padło. Nie mogę się doczekać aż wylosuje jakiś egzotyczny kraj, ciekawe co wtedy kobietka powie Może będę pisać i polską i angielską wersje, co by się nie musiała kompromitować.
pasazerka napisał/a:
zdarzają, ale rzadko, trzeba mieć szczęście, żeby na nie trafić. tutaj można zobaczyć jakie są nowe dostępne znaczki. ja ostatnio złapałam ten o nazwie Europa z obrazem Macieja Jędrysika
Chciałabym się załapać na Historię Polskiej Fotografii, w sumie strasznie mi się znudziły dworki, także następnym razem zapytam czy są inne. Choć nie sądzę, żeby u mnie były.
Ze znaczków to ostatnio kupiłem całostkę z kotami (6 sztuk) i znaczek z Chopinem; nie pamiętam niestety nominałów; łącznie było coś koło 16 zł
posługuję się nimi już od jakiś dwóch miesięcy:)
Jak tylko wyczaję na stronie Poczty Polskiej jakąś nowinkę idę do moich "ulubionych" pań na główną w moim mieście i proszę o dany znaczek. Najczęściej pani od razu kiwa głową, że u nas nie ma okienka filatelistycznego i takich nie posiada, po czym na moją prośbę idzie na zaplecze i zawsze przynosi:)
A ja jeszcze mam wielkanocne baranki i jajka A poza tym same dworki oczywiście. Chociaż ostatnio dostałam ładne zielone dworki za 1zł, zawsze to jakaś odmiana po tych najpopularniejszych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum