Na poczcie na Kopernika kupiłem ładne znaczki, bo niektórzy sobie życzą cos więcej niż dworek :)
W antykwariacie niestety kupiłem tylko 3 kartki- bloki na Gwiezdnej ( jedyna czysta kartka z tyłu, zdjęcie z lat 70.) oraz 2 x JG, ale z kolei brudne Większość była z JG.
Muszę się jeszcze kiedyś wybrać w okularach :)
Nie buszowałem. Zapytałem sprzedawcę i pokazał tylko wiszący u sufitu stojak w pierwszym pomieszczeniu. Nie mowił nic o szufladach. Poza tym dziecko mi marudziło i musiałem szybko dokonać zakupu. Tę z blokami wyślę do Wschodnich Niemiec, tam też mają bloki
Wygospodaruję wiecej czasu w przyszłym tygodniu i tam zajrzę ponownie.
MOJE ULUBIONE KARTKI: widokówki z widokami miast i miejscowości
Wiek: 27 Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 116 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2010-02-24, 23:00
Jak wejdziesz, to zwróć uwagę na prawą stronę stronie od wejścia. Będa tam wisieć jakieś tam dewocjonalia czy ordery. Po lewej stronie od nich (po prawej są te stojaki z pocztówkami), na końcu ściany na dole są te szuflady. Zauważysz je. Poproś, czy nie mógłbyś w nich pobuszować. Pocztówki poukładane są alfabetycznie. Ja już nie byłem tam kilka miesięcy, więc możliwe że coś się zmieniło, jednak te szuflady są odkąd pamiętam (a pierwsze zakupy zrobiłem tam jako dzieciak).
Ty jestes z Częstochowy?
Może kogoś zainteresują...
Tak sobie szukam sklepów internetowej sprzedaży kartek pocztowych i natrafiłam na to,
sprzedaż forotgafii, ale też tylko czarno-białe pocztówki po 2 zł
Też się na nich natknąłem, co ciekawe, to piszą, że kartki powstawały ze zdjęć robionych w ciemni. Sam sie tym zajmuję i wiem co to za czasochłonna praca, więc po tym co zobaczyłem, naprawdę szacun. A przy okazji zamówiłem dla żony obraz canvas i fototapetę. Jak otrzymam przesyłke i zobaczę efekt końcowy, napisze kolegom i koleżankom .
Niemniej jednak polecam www.dcngallery.pl za podejście do tematu.
Może kogoś zainteresują...
Tak sobie szukam sklepów internetowej sprzedaży kartek pocztowych i natrafiłam na to,
sprzedaż forotgafii, ale też tylko czarno-białe pocztówki po 2 zł
Też się na nich natknąłem, co ciekawe, to piszą, że kartki powstawały ze zdjęć robionych w ciemni. Sam sie tym zajmuję i wiem co to za czasochłonna praca, więc po tym co zobaczyłem, naprawdę szacun. A przy okazji zamówiłem dla żony obraz canvas i fototapetę. Jak otrzymam przesyłke i zobaczę efekt końcowy, napisze kolegom i koleżankom .
Niemniej jednak polecam www.dcngallery.pl za podejście do tematu.
Witam wszyskich, od dzisiaj jestem szczęśliwym właścicielem pieknych 2 rzeczy:
http://www.dcngallery.pl/go/_info/?id=2799 http://www.dcngallery.pl/go/_info/?id=2674
. Otrzymałem z dcn gallery zamówione wcześniej fototapetę i obraz canvas. Są prześliczne, nie spodziewałem sie takiego efektu, naprawde cudne rzeczy . Przy okazji zauważyłem, że dla kupujących u nich pocztówki cena za dostawę wynosi wyjątkowo 6pln, więc to chyba nawet w normie.
A zatem moi mili z czystym sumieniem polecam.
pozdro dla wszystkich
fotomaniak
foto.jpg to kupie next time :)
Plik ściągnięto 162 raz(y) 29,86 KB
Ostatnio zmieniony przez fotomaniak 2010-03-05, 20:30, w całości zmieniany 1 raz
MOJE ULUBIONE KARTKI: B&W, Historyczne, z Kawą, z Aniołami, z Ludzmi, z Cleopatrą Wielką, Anne Geddes, Mitologiczne, Antyczne, Mapy, Dita von Tesse
Wysłany: 2010-03-05, 21:38
Cud miód i orzeszki - rzekłabym. W szczegolności ta , któą wkleiłeś. Niesamowita.
_________________ Człowiek boi sie czasu - Czas boi sie piramid
MOJE ULUBIONE KARTKI: B&W, Historyczne, z Kawą, z Aniołami, z Ludzmi, z Cleopatrą Wielką, Anne Geddes, Mitologiczne, Antyczne, Mapy, Dita von Tesse
Wysłany: 2010-03-05, 23:12
Fan rozmawia z fanką. Dla mnie B&W ukrywa tajemniczą głebie, ale nie wszystkie...przekonałam się zdecydowanie ,ze nie wszystkie. Całośc zależy od wykonania, uchwycenia tego co tajemnicze, trochę mrocznę tudzież niewinne ...takie kartki z duszą.
Fan rozmawia z fanką. Dla mnie B&W ukrywa tajemniczą głebie, ale nie wszystkie...przekonałam się zdecydowanie ,ze nie wszystkie. Całośc zależy od wykonania, uchwycenia tego co tajemnicze, trochę mrocznę tudzież niewinne ...takie kartki z duszą.
co ciekawe do każdej można dopisać własną historię.
Witajcie swojacy . Każdy ma świra na jakim punkcie, mnie sie to zaczelo w 6-tej klasie podstawowki - pierwsze plakaty Republiki i zdjęcia ... aparatem Smiena 8. Nie wiem czy świadomie ale nawet szalik mam w kolory... czarno-białe. Zainteresowałem się dcn gallery bo sam jestem z Dolnego Śląska - niedaleko Wrocławia (kurcze dzisiaj Śląsk Wrocław poległ 1:2 z Jagiellonią ) i miejsca mi są znane.
A co mili Państwo powiecie na to:
http://www.dcngallery.pl/go/_info/?id=2740
- dla mnie to jak to Cleo napisała miód cacuszko - przypomina mi obrazy, coś z piktorializmu w fotografii...
A to:
http://www.dcngallery.pl/go/_info/?id=2674
- Ansel Adams po polsku... jako canvas musi wyglądać przednio - zastanawiam się czy nie zamówić tego do sypialni albo jako fototapeta na drzwi do szafy. Mam już jeden taki obraz canvas i efekt jest super.
DCN jest ok, ale ostatnio znalazłem w Warszawie lepsze pocztówki B&W. Niestety nie ma ich nigdzie w necie, są to najlepsze zdjęcia PAP wykonane w latach 1945-47 oraz seria z lat późniejszych.
Wszystko wydaje Dom Spotkań z Historią. Niektóre z kartek można kupić w kiosku na terenie Uniwersytetu Warszawskiego (Krakowskie Przedmieście). To są nie tylko dzieła sztuki jak w przypadku DCN Gallery, ale żywa historia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum