Piszę właśnie z KFC na dworcu w Poznaniu. Zrobiłem sobie dzień wolnego i postanowiłem zobaczyć co Wy tu macie. No rzeczywiście empiku w Browarze i na Placu Wolności słabo. Znalazłem jednak kilka fajnych kartek w muzeum instrumentów w Rynku. Po 90gr stare zdjęcia rodziny Szulców.
Za tydzień zrobię sobie wolne znowu i skoczę do tego legendarnego sklepu w Katowicach. Czego to się nie zrobi dla pocztówek
o właśnie! Wybiorę się w końcu na Maltę! Zabieram teraz siostrę do Poznania na ferie, będzie okazja
Generalnie moja znajomość Poznania ogranicza się do najbliższych okolic, kilka tygodni temu miałam okazję zobaczyć koziołki po raz pierwszy... przez przypadek zresztą xD
_________________ Lingwistą jestem i nic co obce nie jest mi obce.
No rzeczywiście empiku w Browarze i na Placu Wolności słabo. Znalazłem jednak kilka fajnych kartek w muzeum instrumentów w Rynku. Po 90gr stare zdjęcia rodziny Szulców.
Kurka flak! Jak żyję ponad 30 lat w Poznaniu jeszcze nigdy nie byłem w muzeum instrumentów
hsz z pocztą za pan brat Simsalbimbamba Saladu Saladim
Skoro nie pasjonujecie się jakoś instrumentami muzycznymi to żaden wstyd, że o nim nie słyszeliście. Dla mnie to najważniejsze muzeum w kraju tylko z racji mojego wykształcenia, o którym już w nicku
Nie ma tam wiele kartek i są na dosyć słabym papierze. Ja wolę sztywne kartki na papierze kredowym o gramaturze min. 180g/m2. Zwykle w Polsce drukuje się jednak tanie na takim śliskim papierze. W bardzo wielu muzeach można dostać kartki. Nie są to jednak raczej kartki do wysyłki na PC, raczej na tagi i RR.
Pocztówka z muzeum instrumentów , o której wspomniałem: na skanie.
Może zorganizujemy poznańskie mini spotkanie i wybierzemy się do tego muzeum? W końcu na forum do Poznania otwarcie przyznaje się pięć osób, a to już wystarczający tłum
hsz z pocztą za pan brat Simsalbimbamba Saladu Saladim
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum