Centrum Informacji Turystycznej na Placu Zamkowym... duży wybór... takie same kartki są też w PKiN tam gdzie się kupuje bilety na wjazd windą na taras widokowy....
Jeśli chodzi o widoczki, to spory wybór jest na Starówce, ale to niestety te same kartki, które dostanie się gdzieś indziej, może jakieś pojedyncze wzory uda się inne utrafić. Kiedyś znalazłam usera z Warszawy, który w wysłanych miał jakieś bardziej inne kartki. Napisałam do niego, skąd je ma, no i odpisał, że przeszukał wiele miejsc i wszędzie bieda, polecił jedynie Czułego Barbarzyńcę (wpisz w google, to wyskoczy adres), ale osobiście jeszcze tam nie dotarłam. Jedna osoba mi też mówiła, że ciekawe kartki są w Domu Spotkań z Historią (czy jakoś tak), ale też nie sprawdzałam, co tam jest.
Nigdzie natomiast nie trafiłam na kartki ze zwierzętami czy czymś po prostu innym od widoków. Jak mijałam gdzieś jakąś księgarnię, to wchodziłam, ale wszędzie jeśli pocztówki były, to okolicznościowe lub w księgarni na Krakowskim jakieś inne ciekawe, ale po 4-5zł. Nie wiem, czy to nie były któreś z tych empikowskich.
Fav PL Wishlist KolekcjaNa wymianę Zmiana adresu. Na stary nadal wszystko dojdzie. Śmiało wysyłajcie kartki w kopercie, jeśli jest ich więcej
w Domu Spotkań z Historią owszem, ciekawe kartki, ale specyficzne, historyczne, cżęsto sa to zdjęcia z czasów PRL, nie dla każdego... i tylko czarno- białe tam są....
To chyba dobrze, że specyficzne, bo o takie ciężej;) A zawsze trafi się ktoś, kto się ucieszy z takiej kartki. Muszę się tam w końcu wybrać, w tym tygodniu powinnam mieć trochę więcej czasu, to może się uda:)
Fav PL Wishlist KolekcjaNa wymianę Zmiana adresu. Na stary nadal wszystko dojdzie. Śmiało wysyłajcie kartki w kopercie, jeśli jest ich więcej
to bedąc tam proponuję jeszcze ksiegarnię Liber tuż przy Uniwersytecie... malutka, ale na różne dziwne, niespotykane kartki też tam można się natknąc...
Fajne kartki np. z polskim malarstwem są w sklepiku w Zachęcie.
Trochę kartek folklorystycznych można kupić w Muzeum Etnograficznym - mi podobały się te w bardziej nowoczesnej stylistyce.
Spory wybór kartek był też w sklepiku Muzeum Narodowego, ale będzie ono teraz zamknięte chyba do VI.2012 - sklepik przeniósł się do Królikarni.
Wielkie rozczarowanie spotkało mnie w Muzeum Wojska Polskiego - dwie marne kartki