W weekend postanowiłam posprzątać w starych pudłach, do których nie zaglądałam latami.
Dzisiaj znalazłam swoje stare pudła z kartkami i wiecie co? Tam jest moja stara kolekcja, 266 ponumerowanych kartek! Jakieś 50 kolejnych nieuporządkowanych.
I na dodatek moje najstarsze kupione kartki (patrz wątek o dziwactwach), jeszcze z podstawówki.
Normalnie łezka mi się kręci w oku.
Mam mocne postanowienie, że pewnego dnia je poukładam i wrzucę na bloga (i zemrę ze starości przy skanowaniu).
Po znalezieniu przed paru laty kartek z resztek kolekcji (likwidując kolekcję 25 lat temu rozdałem młodzieży rodzinnej prwie wszystkie pocztówki, pozostawiając sobie kilka tematów, między innymi Słupsk) wróciłem do zbierania widokówek
Też mam archiwum dziecięce jak to nazywam. Wrzucam na bloga czasami kartki stamtąd. Ale moja kolekcja archiwalna to pewnie nie więcej jak 30-40 pocztówek z widokami. Za to świątecznych mam całe pudło, ale te przestały mnie "rajcować"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum