| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj | Album | Download |

Poprzedni temat «» Następny temat
POSTCROSSINGOWY PROBLEM: kradzieże znaczków...
Autor Wiadomość
greyboy 
Pocztówkocyty we krwi
cogito ergo sum :)

MOJE ULUBIONE KARTKI: widoczki, zabytki, cityview
Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 2009-12-18, 13:39   

A mnie już pani rozpoznaje na poczcie. Ta od Lądynu :)
Dziś dawałem jej kartkę na Taiwan - od razu sprawdziła na kompie. Taiwan, 12g, 3,50 zł ;-)
Listonosza swojego nie widuję, ale ten pewnie niebawem też mnie przeklnie :mrgreen:

Graza82 
Administrator

MOJE ULUBIONE KARTKI: simpleview, nightview, landmarks, UNESCO, niebieskie, maiko, geiko
Zaproszone osoby: 20
Wysłany: 2009-12-18, 18:27   

wiesz, Futbolku. nikogo za rękę nie złapałam, więc nie mówię nic...
chociaż od dwóch dni kartki przychodzą z wszystkimi znaczkami, nawet z tym, w kształcie płatku śniegu - bardzo pożądanym ;)
zamieszczę na blogu, może jutro:)

buka 
córka listonosza
Buka lubi straszyć dzieci. ;P

MOJE ULUBIONE KARTKI: Audrey Hepburn & Marilyn Monroe, słonie, night-view, UNESCO, muminki...
Wysłany: 2009-12-18, 20:12   

też chce taki znaczek, no!
mam nadzieję, że niedługo coś takiego do mnie przyjdzie.

kasss 
z pocztą za pan brat

MOJE ULUBIONE KARTKI: pop-art, dzieci, ludzie, black&white, orientalne, kawa
Wysłany: 2010-03-06, 23:37   

skoro tu się wszyscy żalą na pocztę to i ja się pożalę.

Godzinę temu dostałam telefon od sąsiadki, która twierdziła, że ma pocztówkę zaadresowaną do mnie. Myślałam, ze nadawca przekręcił cyfry w numerze mieszkania i dlatego wylądowała u mojej sąsiadki. Okazało się jednak, że pocztówkę znalazła znajoma mieszkająca w bloku obok. Kartka leżała sobie tak po prostu na klatce schodowej. I tak "pocztą pantoflową" kartka dotarła do mnie. A mogła sobie dalej leżeć na tej klatce :-x brawa dla mojego listonosza [bije młotem]
Ostatnio zmieniony przez kasss 2010-03-06, 23:52, w całości zmieniany 1 raz  

greyboy 
Pocztówkocyty we krwi
cogito ergo sum :)

MOJE ULUBIONE KARTKI: widoczki, zabytki, cityview
Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 2010-03-06, 23:48   

Tu nie należą się brawa tylko dobry opeer dla listonosza. Ja bym to tak załatwił.

kasss 
z pocztą za pan brat

Wysłany: 2010-03-06, 23:53   

Lepiej niech nie wchodzi mi w drogę :evil:

Graza82 
Administrator

MOJE ULUBIONE KARTKI: simpleview, nightview, landmarks, UNESCO, niebieskie, maiko, geiko
Wysłany: 2010-03-07, 08:17   

kasss napisał/a:
I tak "pocztą pantoflową" kartka dotarła do mnie. A mogła sobie dalej leżeć na tej klatce :-x brawa dla mojego listonosza

o kurczę. to tylko kartka ktoś powiedziałby, a co byłoby jakby rzucił jakąś korespondencję służbową? ej, ludzie to nie średniowiecze. opieprzyć go.
a co do kartki. kartka, czy nie kartka. w sumie to też korespondencja prywatna, więc jego zachowanie jest... karygodne. jeśli tak było.

kasss 
z pocztą za pan brat

Wysłany: 2010-03-07, 09:52   

Cytat:
o kurczę. to tylko kartka ktoś powiedziałby, a co byłoby jakby rzucił jakąś korespondencję służbową?

po za tym już kilka dni temu powinnam otrzymać rachunki. Nigdy nie czekałam na nie aż tak długo. Mam nadzieje, że nie będę musiała ich szukać po klatkach innych bloków :roll:

Petitek79 
Pocztówkocyty we krwi

MOJE ULUBIONE KARTKI: Metro, komunikacja miejska, nowoczesne pociągi
Wysłany: 2010-03-08, 08:49   

Nawet jak złożysz skargę na poczcie to niewiele to da. Listonosz i tak będzie wiedział pierwszy kto ma żale więc jak będzie idiota to jeszcze bardziej Tobie będzie się uprzykrzał.

Mi ostatnio listonosz od paczek chciał zostawiać przesyłki u sąsiadów. Bo łatwiej niż później pisać całą papierologię z awizem. Nie zgodziłem się- potem mi sąsiedzi będą wiedzieć kto i skąd do mnie wysyła "grubsze" przesyłki. A mało tego nie jest bo często robimy z żoną zakupy drogą wysyłkową.

mikis 
Panie Listowy, ma Pan coś dla mnie?

Zaproszone osoby: 13
Wysłany: 2010-03-09, 20:32   

Petitek79 napisał/a:
idiota

Tak, listonosze to chamy, złodzieje i było coś jeszcze trzeciego, ale zapomniałem, dlatego, posiłkując się Twoim epitetem, niech będzie i idioci. I nic innego po głowie im nie chodzi, jak wynajdowanie coraz to perfidniejszych sposobów na uprzykrzanie życia swoim klientom.

Zawsze warto zwrócić uwagę. Błędy się zdarzają. Przede wszystkim po to warto nie przechodzić obok nich obojętnie, aby je eliminować. Błąd mógł zostać popełniony nieświadomie. Zwykle, jeśli trafia do człowieka jakaś uwaga, to zastanawia się dlaczego popełnił błąd i robi wszystko tak, aby to się nie powtórzyło.
Gdziekolwiek występuje element ludzki nie uniknie się błędów. Na poczcie również.

hsz 
z pocztą za pan brat
Simsalbimbamba Saladu Saladim

MOJE ULUBIONE KARTKI: folklor, religia, tradycja
Wysłany: 2010-03-09, 20:36   

Ej, ja mam trochę inne zdanie o listonoszach! ;p

Cleo 
Administrator
Queen Of Egypt

MOJE ULUBIONE KARTKI: B&W, Historyczne, z Kawą, z Aniołami, z Ludzmi, z Cleopatrą Wielką, Anne Geddes, Mitologiczne, Antyczne, Mapy, Dita von Tesse
Wysłany: 2010-03-09, 22:45   

mikis napisał/a:
Tak, listonosze to chamy, złodzieje i było coś jeszcze trzeciego, ale zapomniałem, dlatego, posiłkując się Twoim epitetem, niech będzie i idioci. I nic innego po głowie im nie chodzi, jak wynajdowanie coraz to perfidniejszych sposobów na uprzykrzanie życia swoim klientom.

Zawsze warto zwrócić uwagę. Błędy się zdarzają. Przede wszystkim po to warto nie przechodzić obok nich obojętnie, aby je eliminować. Błąd mógł zostać popełniony nieświadomie. Zwykle, jeśli trafia do człowieka jakaś uwaga, to zastanawia się dlaczego popełnił błąd i robi wszystko tak, aby to się nie powtórzyło.
Gdziekolwiek występuje element ludzki nie uniknie się błędów. Na poczcie również.

Mikis winneś nawracać :mrgreen:

Blog

for trade

photography

Petitek79 
Pocztówkocyty we krwi

MOJE ULUBIONE KARTKI: Metro, komunikacja miejska, nowoczesne pociągi
Wysłany: 2010-03-10, 07:35   

A widzisz Mikis. Ogólnie do listonoszy nic nie mam bo zawód ten szanuję. Tym bardziej, że ten zawód nie jest obcy mojej rodzinie. I dlatego wiem co mówię, bo przykłady znam z życia- nasłuchałem się opowieści listonoszy przewalających się przez moje mieszkanie lub na rozdzielni gdzie będąc małym smykiem często bywałem.

Jeden listonosz po popełnionym błędzie będzie uważał, przeprosi i jeszcze podziękuje za wskazówkę, ale inny powie: ja chamowi pokażę... i tutaj swoją pracą będzie uprzykrzał się adresatowi. Ci drudzy to wyjątki, ale niestety są i później rzutują na obraz polskiego doręczyciela. Bo niestety o złych przypadkach się mówi o dobrych najczęściej milczy.

Graza82 
Administrator

Wysłany: 2010-03-10, 07:55   

mikis napisał/a:
Tak, listonosze to chamy, złodzieje i było coś jeszcze trzeciego, ale zapomniałem, dlatego, posiłkując się Twoim epitetem, niech będzie i idioci.

o nie, tu się nie zgodzę. Listonosz, to najbardziej wyczekiwany człowiek każdego dnia u mnie i bardzo lubię wszystkich listonoszy, nie tylko z tego względu, że codziennie mi przynoszą kartki. ;-)
Listonopsze są OK :-D tylko czasami popełniają błędy:)

Graza82 
Administrator

Wysłany: 2010-03-10, 19:05   

Cytat:
Listonopsze są OK :-D tylko czasami popełniają błędy:)

jak każdy człowiek. w każdym zawodzie.

Odpowiedz do tematu