MOJE ULUBIONE KARTKI: miejskie, natura
Wysłany: 2010-03-21, 11:05
Zdecydowanie wolę kartki ze znaczkami, bez kopert. Często je sobie przeglądam, takie ładne, wypisane, opieczętowane, i z pięknymi znaczkami Mam jedną z koperty - nie powiem, ładna, ale bez znaczków pozostaje niedosyt :D
MOJE ULUBIONE KARTKI: pop-art, dzieci, ludzie, black&white, orientalne, kawa
Wiek: 19 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 378 Skąd: z południa.
Wysłany: 2010-03-22, 14:41
To może i ja się wypowiem.
Często miałam dylematy czy kupić pocztówkę czy taką "składaną" kartkę. Oczywiście wątpliwości się rozwiewają gdy ktoś ma zaznaczone, że nie życzy sobie kopert. Osobiście mi nie przeszkadza, czy to jest pocztówka czy taka kartka i czy jest wysłana w kopercie czy bez.
Ostatnio dostałam przepiękną kartkę w kopercie. Zaznaczając, że nie życzę sobie kopert pewnie mogłabym sobie tylko pomarzyć o tej kartce, bo pocztówkowego odpowiednika nie tak łatwo jest znaleźć.
Ja nie jestem pocztówkowym szaleńcem, a poza tym cały czas jeszcze w głowie układa mi się lista moich preferencji, natomiast czuję tak jak pasażerka i Petitek:
pasazerka napisał/a:
Lubię, kiedy po kartce widać jej podróż, lubię te wszystkie ostemplowane i wymęczone znaczki, lubię gdy kartka jest trochę pomięta, bo w ten namacalny sposób mogę zobaczyć też drogę, którą przebyła
Petitek79 napisał/a:
Dla mnie kartka powinna być wysłana bez koperty. Jak wspomniała pasażerka widać wówczas na niej przebytą podróż. Kartki zapisane, ale bez znaczka i stempla nie mają tego czegoś:) A puste kompletnie nie zapisane to sam sobie mogę kupić dla siebie, ale tego nigdy nie czynię.
Cleo napisał/a:
Przeciez na kopercie tez jest to uwidocznione tak samo jak na pocztówce.
Chyba,ze wyrzucacie koperty ...
No właśnie mnie koperta nie bawi - i żeby sobie oglądnąć pocztówkę, musiałabym ją wyciągać z tej koperty
Ale z drugiej strony jak ktoś ma wysłać kilka kartek, to lepiej jak w kopercie. One również mają swój urok jeśli są naprawdę fajne i dobrane do gustu- wówczas mi to różnicy nie robi
Ale z drugiej strony jak ktoś ma wysłać kilka kartek, to lepiej jak w kopercie. One również mają swój urok jeśli są naprawdę fajne i dobrane do gustu- wówczas mi to różnicy nie robi
a już się bałam, że nie dopatrzyłam w preferencjach i moje kopertki bezwartościowe były
_________________ "Najpiękniejszym, co możemy odkryć, jest tajemniczość." A. Einstein
Mi tam póki co różnicy nie robi czy to jest pocztówka czy też kartka, w kopercie czy bez koperty. Mam pare składanych kartek, ale póki co czekam z ich wysłaniem, bo wylosowani przeze mnie ludzie mają zaznaczone, że chcą otrzymać widok z miasta lub okolicy osoby losującej, więc spełniam te "zachcianki"
Nie lubię dostawać pocztówek w kopercie. Jak ktoś napisał wcześniej: koperty są dla listów, nie dla pocztówek.
Jeżeli ktoś taką chce dostać, to mu oczywiście wysyłam.
Jak widzę kartkę, która jest na czyjejś wishliście, to przerabiam na pocztówkę i tyle
MOJE ULUBIONE KARTKI: krajobrazy (górki, morze,plaża, lasy), miasto nocą i za dnia
Wysłany: 2010-08-23, 19:37
Ja też wolę pocztówki bez koperty, chyba że jest to wymiana, gdzie dostanę więcej pocztówek (koniecznie zapisanych!) bo lubię też listy :)
Pocztówka bez stempelka jest taka.. pusta duchowo... taka... no nie wiem jak to określić nawet, ale wolę bez
Ja też wolę pocztówki bez koperty, chyba że jest to wymiana, gdzie dostanę więcej pocztówek (koniecznie zapisanych!) bo lubię też listy :)
Pocztówka bez stempelka jest taka.. pusta duchowo... taka... no nie wiem jak to określić nawet, ale wolę bez
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum