| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj | Album | Download |

Poprzedni temat «» Następny temat
Pocztówki czy Kartki?
Autor Wiadomość
UrbanSymphony 
zbiera na znaczki
Świeża krew

MOJE ULUBIONE KARTKI: miejskie, natura
Wysłany: 2010-03-21, 11:05   

Zdecydowanie wolę kartki ze znaczkami, bez kopert. Często je sobie przeglądam, takie ładne, wypisane, opieczętowane, i z pięknymi znaczkami ;) Mam jedną z koperty - nie powiem, ładna, ale bez znaczków pozostaje niedosyt :D

kasss 
z pocztą za pan brat

MOJE ULUBIONE KARTKI: pop-art, dzieci, ludzie, black&white, orientalne, kawa
Wysłany: 2010-03-22, 14:41   

To może i ja się wypowiem.

Często miałam dylematy czy kupić pocztówkę czy taką "składaną" kartkę. Oczywiście wątpliwości się rozwiewają gdy ktoś ma zaznaczone, że nie życzy sobie kopert. Osobiście mi nie przeszkadza, czy to jest pocztówka czy taka kartka i czy jest wysłana w kopercie czy bez.

Ostatnio dostałam przepiękną kartkę w kopercie. Zaznaczając, że nie życzę sobie kopert pewnie mogłabym sobie tylko pomarzyć o tej kartce, bo pocztówkowego odpowiednika nie tak łatwo jest znaleźć.

violino 
wie, gdzie jest poczta

Wysłany: 2010-07-05, 11:46   

Ja nie jestem pocztówkowym szaleńcem, a poza tym cały czas jeszcze w głowie układa mi się lista moich preferencji, natomiast czuję tak jak pasażerka i Petitek:

pasazerka napisał/a:
Lubię, kiedy po kartce widać jej podróż, lubię te wszystkie ostemplowane i wymęczone znaczki, lubię gdy kartka jest trochę pomięta, bo w ten namacalny sposób mogę zobaczyć też drogę, którą przebyła

Petitek79 napisał/a:
Dla mnie kartka powinna być wysłana bez koperty. Jak wspomniała pasażerka widać wówczas na niej przebytą podróż. Kartki zapisane, ale bez znaczka i stempla nie mają tego czegoś:) A puste kompletnie nie zapisane to sam sobie mogę kupić dla siebie, ale tego nigdy nie czynię.

Cleo napisał/a:
Przeciez na kopercie tez jest to uwidocznione tak samo jak na pocztówce.
Chyba,ze wyrzucacie koperty ...

No właśnie mnie koperta nie bawi - i żeby sobie oglądnąć pocztówkę, musiałabym ją wyciągać z tej koperty 8-)

Petitek79 
Pocztówkocyty we krwi

MOJE ULUBIONE KARTKI: Metro, komunikacja miejska, nowoczesne pociągi
Wysłany: 2010-07-06, 08:15   

Ale z drugiej strony jak ktoś ma wysłać kilka kartek, to lepiej jak w kopercie. One również mają swój urok jeśli są naprawdę fajne i dobrane do gustu- wówczas mi to różnicy nie robi :-)

kate8722 
z pocztą za pan brat

MOJE ULUBIONE KARTKI: city view, bird's-eye view, UNESCO, architektura, stadiony, black&white, krajobrazy
Wysłany: 2010-07-06, 12:51   

Petitek79 napisał/a:
Ale z drugiej strony jak ktoś ma wysłać kilka kartek, to lepiej jak w kopercie. One również mają swój urok jeśli są naprawdę fajne i dobrane do gustu- wówczas mi to różnicy nie robi

a już się bałam, że nie dopatrzyłam w preferencjach i moje kopertki bezwartościowe były ;-)

stalowamagnolia 
zbiera na znaczki

Wysłany: 2010-07-06, 12:53   

Mi tam póki co różnicy nie robi czy to jest pocztówka czy też kartka, w kopercie czy bez koperty. Mam pare składanych kartek, ale póki co czekam z ich wysłaniem, bo wylosowani przeze mnie ludzie mają zaznaczone, że chcą otrzymać widok z miasta lub okolicy osoby losującej, więc spełniam te "zachcianki" :-)

margaretka02 
ma zapas kartek

Wysłany: 2010-08-23, 19:15   

Nie lubię dostawać pocztówek w kopercie. Jak ktoś napisał wcześniej: koperty są dla listów, nie dla pocztówek.
Jeżeli ktoś taką chce dostać, to mu oczywiście wysyłam.
Jak widzę kartkę, która jest na czyjejś wishliście, to przerabiam na pocztówkę i tyle :-D

mishi 
ma zapas kartek

MOJE ULUBIONE KARTKI: krajobrazy (górki, morze,plaża, lasy), miasto nocą i za dnia
Wysłany: 2010-08-23, 19:37   

Ja też wolę pocztówki bez koperty, chyba że jest to wymiana, gdzie dostanę więcej pocztówek (koniecznie zapisanych!) bo lubię też listy :)
Pocztówka bez stempelka jest taka.. pusta duchowo... taka... no nie wiem jak to określić nawet, ale wolę bez ;)

margaretka02 
ma zapas kartek

Wysłany: 2010-08-23, 19:40   

mishi napisał/a:
Ja też wolę pocztówki bez koperty, chyba że jest to wymiana, gdzie dostanę więcej pocztówek (koniecznie zapisanych!) bo lubię też listy :)
Pocztówka bez stempelka jest taka.. pusta duchowo... taka... no nie wiem jak to określić nawet, ale wolę bez ;)

O, właśnie :->

Odpowiedz do tematu