| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj | Album | Download |

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Graza82
2010-07-31, 18:53
jak to się zaczęło? co Was w tym kręci?
Autor Wiadomość
Monasi4 
zbiera na znaczki
Pocztówek miłośniczka :)

MOJE ULUBIONE KARTKI: Street view! Domy! mosty, czarno-białe zdjęcia kobiet, pojedyncze widoki, nocne widoki miast, weneckie maski,
Wysłany: 2010-07-28, 16:32   

Moi rodzice też się tego obawiają, ale na razie pozwalają mi na postcrossing. Wierzą, że ciężko byłoby trafić na mordercę wśród tylu ludzi, zresztą jakiemu mordercy chciałoby się jechać do dalekiego kraju, żeby tylko zabić kogoś. Hm... Musiałby być świrem.
Ebciu rozumiem, że tata też zabronił private swapów, tak?

Talvi 
zbiera na znaczki
Zorz Polarny

Wysłany: 2010-07-28, 16:35   

No tak, jakby nie mógł wejść po prostu do byle którego domu i tam kogoś zabić. :P Koniecznie chce sobie wylosować kogoś w serwisie pocztówkowym... Tja. Przykro mi bardzo. :(

magdala39 
Uzależniony od kleju

MOJE ULUBIONE KARTKI: te z zamkami i te z jedzeniem....
Wysłany: 2010-07-28, 16:37   

dziewczyny.... sama jestem matką prawie dorosłych dzieci.... nie dajmy się zwariowac..... komu by się chciało leciec na drugi koniec świata po to by popelnic przestepstwo??? gorsza już moin zdaniem ta Nasza Klasa, gdzie młodzi znacznie więcej informacji o sobie i do tego zdjęcia zamieszczają... Ebcia, trzymamy kciuki, zeby tata zmienił zdanie....

suntanglory 
zbiera na znaczki

Wysłany: 2010-07-28, 17:12   

Nigdy specjalnie nie interesowały mnie pocztówki, ale jak miałam 10-11 lat to namiętnie pisałam listy z moim chrzestnym. On wysyłał mi list a do niego dołączał na oddzielnej kartce jakąś narysowaną postać/historyjkę/scenkę a ja miałam to pokolorować i odesłać mu razem ze swoim listem :mrgreen: Potem zaczęłam wysyłać pocztówki z wakacji, ale to sporadycznie. O postcrossingu dowiedziałam się z bloga znajomej, weszłam na stronę, poczytałam ale nie zagłębiałam się zbytnio. Dopiero jakieś 3 miesiące temu zarejestrowałam się i wylosowałam pierwszą kartkę - do Rosji. Nie wysłałam jej jednak, zapomniałam po prostu o pc :lol: Dopiero później na maila dostałam wiadomość z PC, że moja pocztówka do Rosji "podróżuje" już od 20 dni i żeby zalogować się na stronie bla bla. Wtedy przypomniałam sobie o postcrossingu i... wciągnęło mnie 8-) A kiedy dostałam pierwszą pocztówkę, sąsiad chyba pomyślał, że jestem wariatką bo jak tylko wyciągnęłam kartkę ze skrzynki zaczęłam się cieszyć jak głupia :mrgreen: :lol:

ebcia 
wie, gdzie jest poczta

MOJE ULUBIONE KARTKI: widoczki (pojedyncze <3), zwłaszcza nocne lub o zachodzie słońca; ludzie
Wysłany: 2010-07-28, 18:27   

Ale nie chodzi o to, że zabronił, aż taki nie jest ;) Tylko po prostu, miałam dość pogadanek, za każdym razem jak dostawałam jakąś kartkę, to było "a co jeśli to jakiś nie-wiadomo-kto", wolałam zrezygnować, jest okej ;)

PharmacySeal 
ma zapas kartek

Wysłany: 2010-07-28, 21:00   

szkoda Ebciu, że tak krótko trwała ta przygoda, mam nadzieję, że kiedyś uda Ci się jeszcze do niej wrócić...
odnośnie podawania swoich danych jako nastolatka wiele godzin przesiadywałam na ircu ( pewnie młodsze pokolenie o nim nawet nie słyszało:) ) i dałam swój numer jakiemuś niemcowi, była to chyba najgłupsza rzecz jaką zrobiłam. Wydzwaniał do mnie po nocach i pomimo, że widział, że nie jestem w stanie prowadzić z nim konwersacji telefonicznej ( za mało biegła znajomość tego języka) to nie dawał za wygraną i męczył mnie telefonami. Rodzice się wnerwili a mi za każdym razem kiedy dzwonił telefon serce skakało do gardla, nawet zaczęłam się zastanawiać czy gdzieś się w krzakach nie czai na mnie:)

adminów przepraszam za troszkę odejście od tematu:)

MartaJoanna 
zbiera na znaczki

MOJE ULUBIONE KARTKI: Duże, kolorowe, z Azji, z USA.
Wysłany: 2010-07-30, 22:03   Re: jak to się zaczęło? co Was w tym kręci?

Graza82 napisał/a:
jak dowiedzieliście się o postcrossingu?

jakiś rok temu natknęłam się na tę stronę, lecz nie wzięłam w tym udziału, nie mogłam się zdecydować. dziś znów na to wpadłam i pomyślałam, że jednak trzeba spróbować. ; )
4 zaadresowane kartki już czekają na wysłanie. ; )

silver 
zbiera na znaczki
raczkuję w temacie

MOJE ULUBIONE KARTKI: widoki, dzieci noszone w chustach, jedzenie, mapy, stadiony
Wysłany: 2010-07-30, 23:03   

:)
o PC dowiedziałam się na moim ukochanym forum. Weszłam na stronę, zarejestrowałam się, pobrałam od razu 5 adresów i wsiąkłam :)
moja sześcioletnia przyszywana córa też się zarejestrowała i dziś wysłała pierwsze kartki :)

nigdy nie zbierałam pocztówek, ale mam gdzieś schowane wszystkie, które dostałam- nie umiem wyrzucic otrzymanej korespondencji ;)
a od dwóch lat wysyłam na święta własnoręcznie zrobione kartki :) żadnych smsów i maili! :evil:

wkurza mnie, że nie mogę wysłac więcej kartek niż 5 ;)

Gość

Wysłany: 2010-07-31, 21:49   

Pierwszy raz kartki zaczęłam zbierać jako dziecko, jako nastolatka wszystko oddalam. A teraz znów zaczęłam. Początek drugiego podejścia był bardzo spokojny dopóki nie zgadałam się o pocztówkach z Magdalą39. To właśnie ona powiedziała mi o forum. Magda wsiąkłam już chyba całkiem przez Ciebie w te pocztówki:))) Podoba mi się to! Miałaś rację! Tylko Jacek zaczyna na mnie dziwnie patrzeć, że Becia chodząca spać z kurami siedzi do 1 w nocy w necie i grzebie, i szuka, i kopie.

betkap
Gość
Wysłany: 2010-07-31, 21:51   

Sorki zapisało mnie jako Gość , a ja Gościówa ha ha.

magdala39 
Uzależniony od kleju

Wysłany: 2010-07-31, 21:55   

No tak.... bo mysmy sie jeszcze nie przyznały, ze znamy sie całkiem dobrze od kilku lat... z betkąp czyli z Beatą...

magdala39 
Uzależniony od kleju

Wysłany: 2010-07-31, 22:04   

tylko muszę przyznac, ze chyba czasem jesteśmy męczące dla otoczenia.... jak zaczniemy gadac o pocztówkach.... pokazywac sobie co ciekawsze okazy....

PharmacySeal 
ma zapas kartek

Wysłany: 2010-07-31, 22:44   

dobrze, że chociaż możesz rozmawiać z kimś kto Cię rozumie:) Mój narzeczony tylko rzuci okiem i powie "no, fajna" :)

Cleo 
Administrator
Queen Of Egypt

MOJE ULUBIONE KARTKI: B&W, Historyczne, Kawa, Anioły, Maski, Ludzie, Cleopatra Wielka, zdjęcia Anne Geddes, Egiptologia, Mapy, Dita von Tesse...
Wysłany: 2010-08-01, 00:10   

magdala39 napisał/a:
tylko muszę przyznac, ze chyba czasem jesteśmy męczące dla otoczenia.... jak zaczniemy gadac o pocztówkach.... pokazywac sobie co ciekawsze okazy....

Zazdroszczę. Też chciałabym móc z kimś o nich pogadać, wiedzieć,że owa osoba przeżywa równie mocną ekscytację jak ja.

PharmacySeal napisał/a:
Mój narzeczony tylko rzuci okiem i powie "no, fajna" :)

Skąd ja to znam :mrgreen: Dodałabym jeszcze - "a co to właściwie jest?" :mrgreen:

Blog

for trade

photography

Graza82 
Administrator
i maniaczka pocztowych kolejek

MOJE ULUBIONE KARTKI: simpleview, nightview, landmarks, UNESCO, niebieskie, maiko, geiko
Zaproszone osoby: 23
HOBBY: haft krzyżykowy, książki, świnki morskie, psy, rower
Wysłany: 2010-08-01, 06:18   

Cleo napisał/a:
Skąd ja to znam :mrgreen: Dodałabym jeszcze - "a co to właściwie jest?" :mrgreen:

haha, skąd ja to znam. :-D

Odpowiedz do tematu