Regulamin forum postcrossing.com.pl stworzony został po to, żeby usprawnić działanie forum oraz określić pewne normy, które powinny być przestrzegane. Nie wywiązywanie się z przestrzegania regulaminu grozi ostrzeżeniem bądź w ostateczności banicją.
ZAKAZANE JEST:
1. Obrażanie innych użytkowników.
2. Spamowanie, tj. reklamowanie różnych produktów i ofert, dzięki którym autor spamu może czerpać korzyści.
3. Nagminne robienie błędów ortograficznych oraz stylistycznych.
4. Pisanie postów bez żadnej zawartości merytorycznej i jakiegokolwiek sensu.
5. Niestosowne zachowanie, brak kultury itp.
NAKAZANE JEST:
1. Umieszczanie tematów w odpowiednich działach/podforach itp.
2. Sprawdzenie przed napisaniem nowego tematu czy takowy już nie istnieje.
INNE
1. Administracja forum nie usuwa konta użytkownika na jego własną prośbę.
OBOWIĄZKI MODERATORA:
Wszyscy zdajemy sobie sprawę z faktu, że nie każdy siedzi przed komputerem 24h, i będzie co chwilę zerkać, czy ktoś nie popełnił jakiejś gafy dodając nowy temat.
Moderator to wolontariusz, i ma też swoje życie, o czym należy pamiętać.
Moderator ma prawo przenoszenia tematów do odpowiednich działów, oraz udzielania pouczeń użytkownikom nie stosującym się do regulaminu. Wedle własnego uznania za złamanie regulaminu, moderator może nadać ostrzeżenie, których nadmierna ilość oznacza banicje.
Wszystkie zażalenia co do działań moderatora można kierować do mnie, bądź pozostałych adminów.
ADMINISTRACJA
Właścicielem forum jestem ja, (i pozostawiam sobie do niego wszelkie prawa) aczkolwiek z powodu mojej mniejszej aktywności głównymi dowodzącymi forum są: Graża82 oraz Cleo.
W ich kompetencji leży:
1. Nadawanie jak i odbieranie funkcji moderatorów i supermoderatorów.
2. Wszelkie zmiany w układzie tematów forum, działów, podfor itp.
3. Dokonywanie zmian i poprawek, które uważają za konieczne.
Jednak wszystkie decyzje, które administratorki mogą podjąć na mocy regulaminu, muszą najpierw skonsultować między sobą, w obojętnie jaki sposób (pw, gg, email). Ów konsultacja w celu podjęcia decyzji może być jawna lub tajna. (W wypadku braku porozumienia odnośnie jakiejś kwestii proszę o PW.)
Administracja i właściciel forum nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za treści umieszczone na forum przez jego użytkowników.
Administracja forum zastrzega sobie prawo do usunięcia użytkownika forum bez podania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum