W weekend trochę się szwendałam po W-wie i wpadła w moje ręce kartka z Chopinem i ponieważ właśnie obchodzimy 200 rocznicę jego urodzin i całe miasto jest zaakcentowane Chopinowo pomyślałam że to fajny polski gest aby wysyłać kartki właśnie z Chopinem. Co Wy na to? I czy trafiliście na więcej takich kartek (ja znalazłam tylko jeden wzór)
Z tyłu po angielsku jest trochę napisane na ten temat :)
Moja już w drodze na Tajwan
Fajna, a ja się źle wyraziłam bo takie też widziałam podobne ale pytanie odnosiło się do jubileuszowych kartek z Chopinem.
Ale myślę że każda z nim będzie atrakcyjna bo w końcu znany jest na całym świecie
Podobają mi się te pocztówki z Chopinem, niestety mieszkam daleko od Warszawy, ok. 500 km i nie mam dostępu do takich pocztówek. Wysłałabyś mi parę, w zamian za jakieś z mojej kolekcji, bądź z moich okolic?
Podobają mi się te pocztówki z Chopinem, niestety mieszkam daleko od Warszawy, ok. 500 km i nie mam dostępu do takich pocztówek. Wysłałabyś mi parę, w zamian za jakieś z mojej kolekcji, bądź z moich okolic?
Mam taką ale niestety nie jest na wymianę. Pocztówka była jedną z dodawanych do wydawnictwa Kronika Polska (zeszyty do zbiierania ukazujące się co dwa tygodnie) ładnych parę lat temu.
Mślę, że te informacje pomogą w poszukiwaniach -czasem ktoś się pozbywa tych kartek.
Dokładnie to są cztery serie po czterdzieści kartek.
Jedna seria (zielona) to "Cuda Polski" - budowle, jaskinia, krajobrazy, druga (fioletowa) "Dawne widoki Rzeczypospolitej" - drzeworyty z planami miast, obrazy szkice, reprinty pocztówek; trzecia (brązowa) "Sławni Polacy" - obrazy i zdjęcia, czwarta (niebieska) "Malarstwo polskie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum