MOJE ULUBIONE KARTKI: UNESCO, tradycyjne stroje - szczególnie dzieci, mapki (całe kraje), zamki i pałace, latarnie morskie, Marylin Monroe, Audrey Hepburn i dużo innych
Wysłany: 2010-02-24, 22:29
greyboy napisał/a:
Ehhh kobiety. Chodziło mi tylko o ostatnie zdanie
Tak czy siak - dziękuję.
no ładnie... człowiek się poświęca a tu takie teksty w zamian
MOJE ULUBIONE KARTKI: B&W, Historyczne, z Kawą, z Aniołami, z Ludzmi, z Cleopatrą Wielką, Anne Geddes, Mitologiczne, Antyczne, Mapy, Dita von Tesse
Wysłany: 2010-02-24, 22:34
Ahahaha.... Grey - trza było powiedzieć
_________________ Człowiek boi sie czasu - Czas boi sie piramid
Może i ja poproszę o pomoc w tłumaczeniu no nie jestem pewna czy dobrze rozumuję.
Ad postcards are welcome,too but only if you think it's outstanding or represent things you'd like to share and of couse your words about yourself, hometown, poem or anything could make my day.
_________________ "Methinks, I see... Where??? In my mind`s eyes..."
Shakespeare
Myślę, że będzie tak:
"Kartki reklamowe są też mile widziane, ale tylko wtedy, gdy myślisz że się wyróżnia, albo reprezentuje rzeczy z którymi chciałbyś/chciałabyś się podzielić i oczywiście [napisz- przypis mój] coś o sobie, swoim rodzinnym mieście, wiersz, albo cokolwiek co by mnie uszczęśliwiło"
MOJE ULUBIONE KARTKI: 10x15, czyste, w kopercie, poziome, z przodu napis miejscowości, truskawki, Kraków, Sisi, Z. Neuschwanstein, Panda, Tygrys, dworce kolejowe, pociągi.
Wysłany: 2010-03-14, 11:33
o co jej chodzi ?? Proszę o pomoc
"Hello Bernadeta and thank you for the beautiful port city of Dartowko. I love cities or villages by the sea, and that looks like "lochs" if I'm not mistaken. I will be looking it up to see if they were man-made or not. This fascinates me. Hope this finds you well, warm, and happy. ..."
Generalnie bardzo jej się podobają nadmorskie wioski i te "lochs". Będzie szukać informacji, czy zostały zrobione przez człowieka czy nie(w sensie naturalne).
MOJE ULUBIONE KARTKI: black & white, very colorful, art, landscapes, city views, people
Wysłany: 2010-03-14, 11:48
Kocha miasta i wsie położone koło morza, a to z Twojej kartki wygląda na jezioro (lochs, chyba). Sprawdzi, czy to jest jezioro antropogeniczne (man-made?) czy nie, bo to ją fascynuje.
A, już obejrzałam kartkę. To "lochs" faktycznie oznacza jezioro, jakoś tam specjalnie utworzone. Pewnie ją to zaciekawiło, bo w końcu w tle widać morze :D Więc możesz, mevo, jej wytłumaczyć co to jest :)
Loch to znaczy również zatoka. Może o to znaczenie jej chodziło.
gforp [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-14, 21:27
Czy nie-dziewczyny tez moga ? To na widokowce to chyba falochron (breakwater).
Breakwater ktory jest rowniez molo to "quay", a jezeli moga po nim jezdzic pojazdy to jest to "mole". Chyba mozesz napisac, ze "the card features an inlet formed by two breakwaters in Darlowko". W podobny "inlet" wplywal prom z Bornholmu do Darlowa :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum